social media
contactgegevens
Kirsten van Stein Callenfels
0654 635 943 kirsten@siermediacommunicatie.nl

vooruit

Posted by on jul 4, 2017 in natuur

Vanmorgen, in de stad, sta ik stil voor het verkeerslicht. Kom op, ik wil vooruit. Voor mij staat een monteur van de wegenwacht, de ANWB. Hij zit op een intrigerend vehikel. Ik sla het zo gade en word nieuwsgierig. Het lijkt wel een gele ijscokar. GROEN!! Langzaam trekt de monteur op. Ik blijf achter hem hangen, wachtend op het moment dat we samen op kunnen rijden. Ondertussen bekijk ik zijn uitgedoste fiets uitvoerig. Elektrische aandrijving, reflecterende strips, besturingscomputer. Wat zit er in die gele ijscokar? Heeft de ANWB Wegenwacht deze zomer een nieuw beleid voor pech onderweg in en om de stad?

stilstaan

In Utrecht zijn sinds kort vier monteurs actief in de nieuwe functie wegenwacht op de fiets. In Amsterdam, Den Haag en Rotterdam is deze functie als pilot van start gegaan, en met succes. Tegenwoordig, door wegwerkzaamheden en wegomleidingen, is het voor de monteurs een stuk lastiger om met de auto in de stad bij de pechgevallen te komen. Vandaar deze nieuwe ontwikkeling. Iedereen vooruit, geen tijd te verliezen.

beweging

De monteur vertelt dat hij op weg is naar de binnenstad, daar wacht een bestuurder met autopech. Hij heeft alle tools bij de hand – in zijn kar – om het euvel snel te verhelpen. De monteur krijgt bekijks van Utrechtse stratenvegers. Hij glimlacht terug en trapt lekker door op zijn supersonische e-bike. Zijn dag kan niet meer stuk, de zon schijnt, en voor zijn dagelijkse portie beweging wordt hij dubbel beloond. Vooruit, zeg nu zelf, wat wil een mens nog meer?

verandering

Ik houd van deze innovatieve aanpassingen. Aanpassingen die leiden tot toekomstbestendige oplossingen. Hierbij staat gemak voor de klant, aandacht voor stad en land, motivatie voor de werknemer en succes voor de ondernemer voorop. De veranderingen die iets gaan opleveren, in tijd, in waarde, in beeldvorming. Daarom houd ik zo van mijn werk.

evolutie

Kijk maar eens om je heen, dan zie je deze ingenieuze initiatieven in je eigen straat. In mijn buurt spot ik het gemak en het nut van de IJsfiets, de Fietskoerier, Picnic, De Rooy Transport, de Cargohopper, U-OV, DHL. En als je iets verder kijkt, dan zie je hoe studenten van de TU Delft werken aan het transportatiesysteem van de toekomst; de Hyperloop.

Waar het heengaat? Alles wordt beter (tip: bekijk het eens anders, lees het boek van Simon Rozendaal).

Lang leve de evolutie!