social media
contactgegevens
Kirsten van Stein Callenfels
0654 635 943 kirsten@siermediacommunicatie.nl

voorbeeld

Posted by on apr 23, 2020 in communicatie

Corona-tijd geeft mij (ongewenst) tijd om wat dingen bij te werken, te registreren. Waar was ik ook alweer gebleven? Mijn laatste blog op mijn eigen website dateert van ruim een jaar geleden. Als online communicatie professional kan dit natuurlijk niet. Want zo denk ik -vind ik-, ik ben een voorbeeld voor anderen.

geen excuus

Ik kan het uitleggen hoor (ja, dat hoor ik ook als ik mensen uitdaag met een kleine huiswerkopdracht). Inmiddels ben ik op zo veel kanalen actief voor verschillende opdrachtgevers, dat ik er soms zelf niet meer aan toekom, en social media moe ben. Aan onderwerpen geen gebrek. Soms vult de twijfel mijn gedachten. Een blog kan wat mij betreft niet nergens over gaan.

Zo schrijf ik maandelijks op het platform van Zorgdragers¬†over mijn ervaringen in het speciaal basisonderwijs, als ‘gymjuf’. Het is mijn werkervaringsplek voor de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie. Een nieuw excuus, het coronavirus legt alles wat ik in beweging zet stil.

corona

Aan banden gelegd door de coronamaatregelen. Waar kan ik heen. Ik kan niet naar Duitsland. Dit klinkt me bekend in de oren. Alles voor het goede doel: flatten the curve!
Het weer, de lente, het lonkt om erop uit te gaan, los te gaan. Ik stond zelfs in dubio, maar ik nam geen enkel risico. Nee ook hier, wil ik het goede voorbeeld geven. Thuisblijven als het kan, niet weg als het niet hoeft. Want mijn behoefte aan vrijheid mag niet ten koste gaan van de gezondheid van anderen. Voor mijn lichamelijk en geestelijk welzijn speel ik met de vierkante meter bewegingsvrijheid. Yoga in de woonkamer, touwtjespringen in de tuin, een ommetje langs het water, een rondje op de fiets.

voorbeeld

Deze crisis zet bij veel mensen de online mindset aan. Opnieuw kan ik het voorbeeld zijn. Mensen (uit de zorg) zoeken contact met mij, willen sparren en van gedachten wisselen, hun hart luchten. Of ik ze wil helpen bij het opzetten van een videocall, hosten van een webinar, het bouwen van een website, maken van een LinkedIn bedrijfs-/groepspagina, het versturen van een nieuwsbrief, bedenken van nieuwe online concepten. Faciliteren in online ondernemerschap, daar pluk ik de vruchten van.