social media
contactgegevens
Kirsten van Stein Callenfels
0654 635 943 kirsten@siermediacommunicatie.nl

verwachting

Posted by on jun 28, 2016 in communicatie, evenement

Astronomisch en meteorologisch gezien is het zomer. De stromende regen overspoelt onze verwachting. We vergelijken en verklaren. We laten ons beïnvloeden door de voorspellingen. Als het tegenzit en iets niet aan onze verwachting voldoet, zijn we geneigd boos te worden. Teleurstelling kent geen begrip. We kunnen ons er geen andere voorstelling meer van maken.

Tijdens Oerol, heb ik dagelijks bezoekers te woord gestaan. Aan de kassa, waar de tickets voor voorstellingen verkocht worden. Bezoekers hebben zich goed ingelezen en voorbereid, want zij willen de beste voorstellingen als eerste zien. Als Vriend van Oerol, heb je het voorrecht om in de voorverkoop online tickets te kopen. Helaas op cruciale momenten werkt de online verkoop niet zoals verwacht. Ook voor Oerol liefhebbers verloopt de online verkoop niet volgens verwachting. Dan blijft er maar één optie over, op het eiland in alle vroegte in de rij om kaartjes te kopen. Althans dat denken en doen velen. Anderen zien het nut daarvan niet in. De enkeling geeft zich over aan de waan van de dag. Zij kunnen zich allemaal gelukkig prijzen.

Als ervaren kassamedewerker weet ik inmiddels dat je op Oerol de verwachting beter kunt laten varen. Laat de recensies voor wat ze zijn. Leg het programmaboekje terzijde. Ontwijk de rij. Neem de tijd, laat je verrassen. De kassamedewerkers zijn geduldig, zij tonen je de parels van Oerol. De voorstellingen op Oerol zijn met zorg uitgekozen. De locatie, de natuurelementen geven een extra dimensie aan de voorstelling. De verwachting van een unieke voorstelling is wel reëel. Buiten of binnen, in de zon of in de regen, veel of weinig bezoekers, west of midden of oost, muziek of tekst of dans of beeld, elke voorstelling brengt iets anders met zich mee.

Het mooiste aan de kassa vind ik het moment dat een bezoeker zich na de teleurstelling overgeeft. De verwachting parkeert. Zo kan ik inspelen op voorkeuren, afstemmen op wensen. Liever in het oosten van Terschelling, in de middag, voor vijf personen, dat kan, dan speelt er dit of dat. Meedenken en vooruitkijken. Het geluk straalt van het gezicht van de bezoeker, terwijl zij de kaartjes in ontvangst neemt. Ik lach haar vriendelijk toe en wens haar een plezierig Oerol. Verwachting maakt plaats voor verwezenlijking.

Kijk eens naar buiten, zie jij het ook, ik zie zonneschijn!