social media
contactgegevens
Kirsten van Stein Callenfels
0654 635 943 kirsten@siermediacommunicatie.nl

januari

Posted by on jan 2, 2015 in communicatie

De feestmaand december is achter de rug. Tussen alle bijkomstigheden door staat het werk niet stil. De laatste deadlines afronden zodat de targets van 2014 naar tevredenheid behaald worden. Een nieuw jaar is niet anders dan een nieuwe opvolgende dag. Toch voelt het anders, de eerste dagen van januari. Van veel mensen hoor ik dat ze de maand januari zo lang vinden duren. De gezelligheid, de lichtjes, de tradities van de maand december zorgen voor lichte onderbrekingen in donkere dagen. Rond de werkplek hangt een andere sfeer, een andere dynamiek. Nu is er meer tijd en aandacht voor elkaar, reflectie en opschoning.

De eerste werkdagen van januari voelen kaal en koud aan. Opnieuw wennen aan een strak werkritme. De wekker haalt je verschrikt uit je droom, de harde werkelijkheid dringt zich aan je op. Opstarten om een heel jaar te presteren. De organisatie, de klant heeft nieuwe verwachtingen. Dit jaar wil je nieuwe en andere doelen behalen. Sommige werkzaamheden blijven onveranderd.  Nieuwe ontmoetingen geven je richting. De rode draad van dit jaar is gelinkt aan een gekozen thema. Staat het jaar 2015 in het teken van bezuinigingen of innovatie? Of vraagt dit jaar meer om stabiliteit en verdieping?

Hoe ga je dat bereiken? Alleen of in samenwerking met anderen? Welke partijen passen bij jouw visie en missie? Wie kan jou verder helpen jouw doelen te bereiken? Waar ligt jouw uitdaging? Wat is jouw kracht? Communicatie is de verbindende factor om succesvol te zijn. Verbaal en non-verbaal. Offline en online. Audiovisueel en tekstueel.

Geef januari de tijd en ruimte om stil te staan bij jouw ideeën en mogelijkheden voor het nieuwe jaar. Januari is van onschatbare waarde. Ontdaan van versieringen en ballast. De ontmanteling van januari laat het nieuwe jaar tot een geheel andere vorm functioneren.