social media
contactgegevens
Kirsten van Stein Callenfels
0654 635 943 kirsten@siermediacommunicatie.nl

beweging

Posted by on jan 21, 2019 in communicatie

Nee, het gaat hier niet om een goed voornemen. Want in beweging ben ik al jaren. Het bijzondere vind ik, dat beweging geen eindpunt kent. Maar ook geen standaard maat. Ik zie wel hoe beweging het lichamelijke en het geestelijke welzijn beïnvloedt. En door geestelijk welzijn, kom ik letterlijk en figuurlijk in beweging. Ze zeggen dat naarmate je ouder wordt, je minder flexibel bent. Nou dat wil ik graag zelf beïnvloeden, ik wil veerkrachtig blijven. Of het echt kan, geen idee, maar het zorgt ervoor dat ik steeds weer een nieuwe modus vind.

Al eerder heb ik geschreven dat ik een bezige bij ben, dat ik niet wil kiezen, en alles wil kunnen. De laatste jaren gaat me dat goed af. Dat is echt niet alleen aan mijzelf te danken. Dit heb ik te danken aan de mensen die van betekenis zijn in mijn leven. En die mensen ontmoet ik gaandeweg op mijn pad, omdat ik nieuwsgierig van aard ben en op ontdekking ga. Sleutelwoorden als je het mij vraagt om in beweging te blijven. Ineens vallen er dan dingen op zijn plek, het wordt helder hoe het werkt, wat of wie er nodig is in je leven.

een leven lang beweging

Op mijn 25ste is die beweging duidelijk zichtbaar in gang gezet. Ik zette een punt achter een relatie, en ik zette niet een deur, maar een wereld voor mij open. Mijn eerste verre reis naar Australië. Eindelijk leren schaatsen, pianospelen, parachute springen. De opleiding die mij inzicht gaf over het welzijn van moeder en kind, het systeem van een gezin. De beweging rolde verder naar yogadocent, een eigen praktijk rondom zwangerschap. Op mijn 32ste werkte ik bij Triodos Bank en zette daar ook van alles in beweging, bij de executive board en de marketing & communicatie afdeling. Ik ontdekte visual identity, branding, online en speelde ermee en kreeg er geen genoeg van. Het vliegwiel meer en meer aangedreven. De ruimte in, voor een nieuwe opleiding bij de HAN die mij veel leerde over online communicatie en marketing. Terug op aarde trok die eigenzinnige wereld van Oerol.

Op mijn 36ste verhuisde ik naar Utrecht, ik danste de Argentijnse tango door de stad. De beweging surfde van documentaire naar film, naar camera, regie en montage bij Open Studio in Amsterdam. Tijd om te springen, de diepte in. Lef hield me in beweging, en zo is, in 2014, Sier geboren. Nu getogen, dankzij zo veel fijne en professionele mensen om mij heen. Oneindig maak ik video’s, websites, nieuwsbrieven, podcasts. Nooit te oud om te leren, leer ik aan de OU over organisatiepsychologie en via de KNRB en Roeicoach over RI2. Nooit te oud om te spelen, speel ik met stemacteren en saxofoon. Nooit te oud om te bewegen, roei ik nu met de riemen die ik heb en sla mijn slag in het water. Nooit te beroerd om verder te kijken, investeer ik in mijn toekomst. Zo blijf ik in beweging.

een nieuw jaar

In september start er een nieuw avontuur, dat alles te maken heeft met beweging en lichaamsgericht werk. Alles waar ik mee bezig ben en wat ik belangrijk vind, komt bij elkaar; observeren, registreren, communiceren, experimenteren. Voor mij de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Een beweging naar zorg en gezondheid. Vitaliteit voor organisaties en zpp’ers. Aandacht voor mensen die anders zijn en doen. En ondertussen mis ik het leven van vandaag niet uit het oog. Want vandaag is het feest, ik ben jarig. Hoera, 44!