social media
contactgegevens
Kirsten van Stein Callenfels
0654 635 943 kirsten@siermediacommunicatie.nl

Raedelijn werkt aan de ambitie om de zorg in Nederland anders aan te pakken en anders in te richten. Samenwerken aan zorg en gezondheid. Niet aan de zijlijn, maar samen met de eerste lijn. Op bestuursniveau, op de werkvloer en in de praktijk. De adviseurs bewegen mee. Ze voeren gesprekken met bestuurders, gemeenten en verzekeraars. Ze gaan de dialoog aan met zowel zorgverleners als patiënten. Aan de hand van de bestaande vraagstukken zoeken ze de grenzen en de gezamenlijkheid op om te werken aan zorg en gezondheid.

Communicatie

In augustus 2017 werd Sier voor de online communicatie ingeschakeld. Directeur Nienke Hulshof vroeg mij om een ‘propositie’ voor op de website te schrijven. In de organisatie heeft een verandering plaatsgevonden, waardoor er op een andere manier samengewerkt wordt. Wat is de kracht van communicatie? Hoe verenig je de identiteit van de teams in het corporate verhaal? En hoe geef je dat een plek op de website en wat heeft dat tot gevolg? Een complexe taak, want zoveel mensen zoveel meningen, met ieder een eigen voorkeur voor taal en kleur.

Omdat de communicatieafdeling onderbezet was, hield ik de rondvliegende ballen in de lucht. Een paar van die ballen waren:

  • het versturen van nieuwsbrieven;
  • beheren van diverse websites en mailinglijsten;
  • vormgeven van uitingen, presentaties, jaarplannen en flyers.

Ondertussen begeleidde ik de communicatieadviseurs bij hun reintegratie en adviseerde ik Nienke om de communicatieafdeling anders in te bedden in de organisatie.

Samenwerken

Daarnaast werd ik gevraagd om het event van 29 november in goede banen te leiden. De vorm stond al in de steigers, maar hoe krijg je alle losse delen tot een geheel bij elkaar. Het vinden van een passende locatie, het samenstellen van het programma, de communicatie rondom het event. In samenwerking met BKB Het campagnebureau en Blik Grafisch Ontwerp werd het event ‘Waarmee kan ik u helpen? Op ontdekking in en om de eerstelijnszorg.’ een succes. Het event was ingericht als festival. Sprekers zoals Joris Luyendijk, Carin Gameers, Steven van de Vijver, Toosje Valkenburg, Michiel Prins, Shirine Moerkerken maakten het verschil. Huisartsen, verpleegkundigen, verloskundigen, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten, praktijkondersteuners, apothekers en sociale ondernemers waren enthousiast vertegenwoordigd.

Lees meer over de ambitie en werkwijze van Raedelijn.

NB deze opdracht heb ik verkregen door via Gerard de Wit (naast externe adviseur Raedelijn, ook Zorgdrager en trainer motiverende gespreksvoering).

impressie event Raedelijn - samenwerken aan zorg en gezondheid - bezoekers luisteren naar o.a. Joris Luyendijk

impressie van event Raedelijn - samenwerken aan zorg en gezondheid - lezingen, workshops, buffet, muziek in Het Oude Magazijn Amersfoort