social media
contactgegevens
Kirsten van Stein Callenfels
0654 635 943 kirsten@siermediacommunicatie.nl

Mijn kantoorgenoot Marjolein Versteeg werkt als projectleider communicatie voor de werkgroep Wij zien je Wel. Een organisatie die zich inzet voor gezinnen met kinderen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB). Waarbij voornamelijk aandacht, zorg, tijd en geld besteed wordt aan kwaliteit van leven. Minister Hugo de Jonge (ministerie van VWS) maakt zich hard voor deze zorg. Want veel gezinnen zijn onderweg van overleven naar leven.

onderweg

In twee jaar tijd initieert de werkgroep diverse pilotprojecten om gezinnen bij te staan en kennis te delen, zoals een co-piloot naast het gezin. Het is ontzettend belangrijk dat deze doelgroep gezien en gehoord wordt. Op het congres van 12 maart 2020 krijgt de minister van VWS niet alleen een rapport met aanbevelingen aangeboden, maar ook een tijdsdocument om de betreffende gezinnen en zorgprofessionals zichtbaar te maken.

online magazine

Marjolein is op zoek naar een manier om die persoonlijke verhalen te bundelen. Hiermee weet ik wel raad en geef haar de tip om hiervoor een online magazine in te zetten. Midden december zit ik met kwartiermaker Carien van Hooff en Marjolein om de tafel. Het klinkt als het juiste middel voor het juiste doel. In januari ga ik aan de slag met de online tool van Magzmaker. Ik zoek een passende kleurstijl en speel met de vormgeving van het online magazine. Het is passen en meten om alle verhalen, afbeeldingen, video’s, documenten en links op tijd klaar te hebben. Met elkaar halen we alles uit de kast. Een abstract idee is nu heel concreet geworden. Zichtbaar en toegankelijk voor iedereen.

doorgaan

De minister, Hugo de Jonge, vat het mooi samen: ‘De werkgroep Wij Zien Je Wel heeft gezinnen met een kind met zeer ernstige beperkingen ondersteund en een gezicht gegeven. Door met hen te kijken wat nodig is. Ik ben blij dat Wij zien je Wel doorgaat. En dat we er samen aan kunnen bijdragen dat deze gezinnen er niet alleen voor staan.’

Op mijn manier draag ik bij aan de zichtbaarheid van deze bijzonder veerkrachtige werkgroep. Waar opgeven nooit een optie is en voor wie de toekomst onzeker is. Bekijk hier wat de werkgroep Wij zien je Wel betekent voor veel gezinnen. Zoals bijvoorbeeld de film ‘Wat je niet ziet’.

home pagina van het online magazine Van overleven naar leven